Avföljningsregler på Twitter

Tre saker som får mig att avfölja twittrare (här gäller det Sverige):

1. Folk som bashar Pär Ström. Anledning: Det sker inte av politiska skäl, utan av sociala. Att klämma åt Pär Ström med någon fyndig formulering som i bästa fall kommer retweetas är ett sätt att säga det som alla andra säger, att följa mobben. Genom att upprepa det som det coola gänget på skolgården säger vinner man respekt. Dock inte hos mig. Oavsett vad man tycker i politiska sakfrågor bör man kunna mötas som vuxna människor, anser jag.

2. Folk som frågar vad engelska ord heter på svenska. Ja, vi förstår att din engelska är helt fantastisk! Så bra att det rentav ofta sker att du får upp ett engelskt ord i huvudet i stället för ett svenskt. Och vid dessa tillfällen måste twittra om detta i stället för att slå upp ordet. Du är så cool! Och om någon nu betvivlar syftet med dessa tweetar, vänd på saken och fråga dig hur många gånger en twittrare frågar vad ett svenskt ord heter på engelska. Som Majbritt sa: Just det!

3. Folk som twittrar om sina baaaaaaaaaaaaaaaarn.

One thought on “Avföljningsregler på Twitter

  1. Använd det engelska ordet istället. Svenskan är dåligt begränsad i jämförelse med engelska. Att man lånar in flamsord som smörgåsbord och ombudsman gör inte att svenskan är mer speciell än vilket språk teletubbies nu talar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *