Ashita no Joe’s Namidabashi

My all time favourite anime – except Loveless – is Ashita no Joe. It’s the story of teenage orphan Yabuki Joe, his boxing coach Danpei and his nemesis Rikiishi. I’ve so far watched 54 of the 79 episodes of the first season.

One night when I got home to my hotel, the young night receptionist was watching tv. And Ashita no Joe was on! When I told him how much I loved the series, he told me that the area where Joe lived – Namidabashi (Bridge of Tears) was exactly the area of the hotel!

It made sense. I had seen some poor people on the street outside a bar and actually thought of Ashita no Joe. Next night I shot the above photo. It’s easy to picture Joe walking down this street, whistling, in the first episode of the legendary series.

Update: Here’s what Joe looks like – I found this ad on the door of a subway train:

4 thoughts on “Ashita no Joe’s Namidabashi

  1. Jaså, är det så det funkar. Jag försökte aldrig lokalisera mig närmare, utan nöjde mig med den påtagliga och berusande Joe-känslan.

    Ser fram emot att läsa din recension av serien, men först måste jag se klart den, är visst fortfarande på avsnitt 54.

    Den största spoilern av alla råkade jag förstås få höra innan den inträffade, men så går det när man börjar prata om sin favoritserie med alla japaner man träffar. Fast det gjorde inte så mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *