I keep coming back to Akihabara + goodbye Japan

My regular Akihabara breakfast: Ebi sandwich and caffe latte (hotto).

First stop: Mandarake!

My regular Akihabara lunch: Ebi-something with rice and mayo.

Akihabara street scene. My lunch joint on the left.

Akihabara always fills me with happiness!

Dear readers, this is my last day in Japan this time around. I didn’t think it would be possible, but this trip has topped my first two. It has exceeded all expectations, and I’ve been extremely busy – that’s why I haven’t blogged. I’ve been meeting friends and business partners every day, been exploring Hakone, have seen Mount Fuji and stayed at an onsen (hot spring). I also stayed three nights at a manga artist’s home, and I’ve been speaking Japanese more or less nonstop since I arrived. Last but not least, I went to the Sexy Zone concert in Yokohama Arena yesterday, where I (as the only white guy there) was hailed by the girls who thought I was the father (!) of one of the group member who is half German (and turning 12 today 😉 ). Well, I’ll try to upload some more memories in the days to come, after I’ve arrived back in Europe.

, ,

6 Responses to I keep coming back to Akihabara + goodbye Japan

 1. William April 2, 2012 at 13:23 #

  Hur lyckades du få bokbolagen att ta in entartete shota? =D

 2. Karl April 2, 2012 at 13:38 #

  Ett ord, William: Charm. :)

  Blir mer om Entartete Shota snart, när jag är tillbaka på kontoret osv.

 3. William April 2, 2012 at 17:24 #

  =) Ska bli spännande att få höra. Synd att media inte ville recensera, undrar vad som händer härnäst.

 4. Calle April 3, 2012 at 04:18 #

  Lite random – men helt helhjärtat, tack för att du står upp för tryckfriheten och andra rättigheter!

  Jag tycker precis som personen som sa det kända citatet, att man måste försvara även det mest oförsvarliga. De flesta utav oss skulle nog säga att vi inte gillar loliporr i t.ex manga eller anime, men det är ju bara fantasier trots allt. Ingen har skadats, och det är just därför jag tycker att det är så absurt – det är ett förbjud som inte har gjorts pga rella skäl utan bara för att många människor tycker att det är fult.

  Sedan kan man ju fråga sig varför det är okej att mörda barn och människor i spel medan det blir ett rabalder i sådana hära fall?

  Aja – återigen, tack för att du står upp för tryckfriheten mm. Jag gillar inte att se bilder på tecknade barnfigurer i konstiga situationer, men inte tusan har det skadat någon och det är absurt att förbjuda något på sådana skäl. Om människor kunde bli påverkade i sådan grad att de skulle gå efter barn (vilket är konstigt då tecknade figurer ser inte ut som barn, och att lolicons är inte lika med pedofiler och som dessutom antagligen bara gillar 2D-barn), skulle nästan alla utav oss vara massmördare vid det här laget, pga alla skjutspel som ungdomar mm spelar idag.

  Kortfattat: Tack för att du står upp för sunt förnuft och ett öppnare samhälle. Känner stor respekt till människor som dig. Man kan och ska inte begränsa människors fantasi frihet bara för att man tycker att det är äckligt :)

 5. Karl April 3, 2012 at 06:45 #

  Tack Calle, jag ska snart blogga lite mer om projektet så att vi slipper diskutera det i den här Akihabaraposten, även om den inte är helt orelaterad. 😉

 6. Karl April 3, 2012 at 07:02 #

  William: Media är intresserade. Vänta tills HD:s dom kommer…

Leave a Reply