I keep coming back to Akihabara + goodbye Japan

My regular Akihabara breakfast: Ebi sandwich and caffe latte (hotto).

First stop: Mandarake!

My regular Akihabara lunch: Ebi-something with rice and mayo.

Akihabara street scene. My lunch joint on the left.

Akihabara always fills me with happiness!

Dear readers, this is my last day in Japan this time around. I didn’t think it would be possible, but this trip has topped my first two. It has exceeded all expectations, and I’ve been extremely busy – that’s why I haven’t blogged. I’ve been meeting friends and business partners every day, been exploring Hakone, have seen Mount Fuji and stayed at an onsen (hot spring). I also stayed three nights at a manga artist’s home, and I’ve been speaking Japanese more or less nonstop since I arrived. Last but not least, I went to the Sexy Zone concert in Yokohama Arena yesterday, where I (as the only white guy there) was hailed by the girls who thought I was the father (!) of one of the group member who is half German (and turning 12 today 😉 ). Well, I’ll try to upload some more memories in the days to come, after I’ve arrived back in Europe.

6 thoughts on “I keep coming back to Akihabara + goodbye Japan

 1. =) Ska bli spÀnnande att fÄ höra. Synd att media inte ville recensera, undrar vad som hÀnder hÀrnÀst.

 2. Lite random – men helt helhjĂ€rtat, tack för att du stĂ„r upp för tryckfriheten och andra rĂ€ttigheter!

  Jag tycker precis som personen som sa det kĂ€nda citatet, att man mĂ„ste försvara Ă€ven det mest oförsvarliga. De flesta utav oss skulle nog sĂ€ga att vi inte gillar loliporr i t.ex manga eller anime, men det Ă€r ju bara fantasier trots allt. Ingen har skadats, och det Ă€r just dĂ€rför jag tycker att det Ă€r sĂ„ absurt – det Ă€r ett förbjud som inte har gjorts pga rella skĂ€l utan bara för att mĂ„nga mĂ€nniskor tycker att det Ă€r fult.

  Sedan kan man ju frÄga sig varför det Àr okej att mörda barn och mÀnniskor i spel medan det blir ett rabalder i sÄdana hÀra fall?

  Aja – Ă„terigen, tack för att du stĂ„r upp för tryckfriheten mm. Jag gillar inte att se bilder pĂ„ tecknade barnfigurer i konstiga situationer, men inte tusan har det skadat nĂ„gon och det Ă€r absurt att förbjuda nĂ„got pĂ„ sĂ„dana skĂ€l. Om mĂ€nniskor kunde bli pĂ„verkade i sĂ„dan grad att de skulle gĂ„ efter barn (vilket Ă€r konstigt dĂ„ tecknade figurer ser inte ut som barn, och att lolicons Ă€r inte lika med pedofiler och som dessutom antagligen bara gillar 2D-barn), skulle nĂ€stan alla utav oss vara massmördare vid det hĂ€r laget, pga alla skjutspel som ungdomar mm spelar idag.

  Kortfattat: Tack för att du stĂ„r upp för sunt förnuft och ett öppnare samhĂ€lle. KĂ€nner stor respekt till mĂ€nniskor som dig. Man kan och ska inte begrĂ€nsa mĂ€nniskors fantasi frihet bara för att man tycker att det Ă€r Ă€ckligt 🙂

 3. Tack Calle, jag ska snart blogga lite mer om projektet sĂ„ att vi slipper diskutera det i den hĂ€r Akihabaraposten, Ă€ven om den inte Ă€r helt orelaterad. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *