Alternativ krishantering

erik almqvist, sverigedemokraterna, presskonferens 14 november 2012

“Jag står här och ljuger.”

Tystnad.

“Ja, det är faktiskt sant. Jag hade planerat ett finstämt tal om att jag mått dåligt under en period i mitt liv, att jag inte har några klara minnesbilder, att jag inte hade sett filmen. Men det stämmer inte. Jag har gjort bort mig big time, och jag har nu, mitt under denna presskonferens, bestämt mig för att inte skylla ifrån mig. Jag har bestämt mig för att slänga bort alla mina förberedda papper med förutsägbara floskler och i stället faktiskt ta konsekvenserna av mitt agerande. Jag är rasist helt enkelt. Jag förstår det nu. Och jag tänker ägna den närmaste tiden i mitt liv åt att försöka förstå varför.”

Erik Almqvist säger upp sin riksdagsplats, kontaktar Soran Ismail, gör ett genuint försök att förstå “invandrare”, lyckas, byter parti, hyllas i fina artiklar på DN:s Idag-sida, blir föreläsare i skolor och för företag, medverkar i Skavlan, blir Sommar-värd 2013, deltar i en konstinstallation av Makode Linde och går till historien som en genuint klok människa som vågade ifrågasätta sig själv.

SR, DN, SS, N24, Ex, AB, SvD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *