Eftersnack: Hur påverkas du av Salemmarschen?

salem1

– Hur länge jag bott i Salem? Oj, det är länge det. Jag flyttade ut hit med min förra man 1992. Tidigare bodde jag i en etta i Årsta, men den blev för liten när vi fick barn. Här fanns det mer plats för vi köpte ett nybyggt radhus. Jag gillar Salem. Det finns mycket grönområden för barnen att springa omkring i och grannarna är trevliga. Det finns en fin stämning och håll-ihop-mentalitet bland oss som bor här. Om jag dricker mycket? Nej, det gör jag väl inte. Vadå då?

salem2

– Jag har bott i Salem hela mitt liv. Varför skulle jag bo någon annanstans? Alla vet vem jag är här, jag har koll på kidsen så att säga och de har respekt för mig. Just nu jobbar jag som förman på ett lager men tidigare var jag elektronikkonstruktör. Men sedan firman jag jobbade på lade ner är det bara en hobby som jag ägnar mig åt på fritiden. Vad jag mer gör? Behövs nåt mer höll jag på att säga. Jo, singel är jag ju men jag trivs bra med det.

salem3

– Jag tycker svenskar är ett bra folk. De kan vara lite blyga ibland, men de har ärligt uppsåt, förstår du. Jag kom hit för fyra år sedan av skäl som jag inte vill gå in på här. Vi måste samarbeta. Det är viktigt. Jag studerar till tandläkare. Om jag har en tjej? Nej, faktiskt inte. Jag är fortfarande kär i mitt ex, men vem vet, man kanske träffar någon ny.

salem4

– Ja, för mig får de gärna hålla på, jag bryr mig inte. Jag jobbar på Kicks i Salemgallerian och trivs bra med det. Jag ska få fast anställning den 1 januari så det passar mig perfekt. Jag har varit tillsammans med min kille sedan jag var 17, vi gick på samma gymnasium men han är ett år äldre än mig. Nej, han är inte heller politiskt aktiv. Han tycker väl som jag att de gärna får hålla på, vi har inga åsikter i övrigt. Invandrare? Det är väl inget fel på invandrare?

salem5

– Ja det där är ett återkommande gissel för oss Salembor, precis som det där att macken vid Vrestavägen säljer porrtidningar. Jag har varit på dem flera gånger. Dom här ska inte stå här när mina barn kommer hit för att köpa Oppfinnar-Jockes kluriga magasin, säger jag. Om det hjälpt? Nja, de hade flyttat dem lite längre från kassan senast jag var där. Och om det är nån ung tjej som står i kassan brukar jag inte påtala det. Men oftast är det ju Ove, det är han och hans bror som äger macken, och honom känner jag ju. Jovars, jag har inget emot Salem. Det är trevlig stämning på gatan nu när det lackar mot jul. Barnvänligt är det också, det tycker jag är bra.

(Från december 2008.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *