Figure Friday: Gon Freecss

P1120005

 • Name: Gon Freecss (ゴン フリークス)
 • Age: 12
 • Anime: Hunter × Hunter

“Gon is the son of the famous Hunter, Ging Freecss, and is on a quest to find his father. He wishes to find out the depths of an occupation that would cause a father to choose the profession over being with his own son.” (cut-paste remixed source)

P1120010

“Gon is a young boy with long spiky black green tipped hair and large, hazel brown eyes. His usual outfit is composed of a green jacket with reddish edges covering a black or white tank top underneath, green short shorts, and green, laced boots. In some arcs such as the greed island and chimera ant arcs he takes off the jacket and wears only the tank top.”

P1120009

“Gon is an athletic, rustic, and friendly 12-year-old boy who is searching for adventure. Also, he isn’t very good at math. However, having spent a lot of time in the woods as a child, he is very good with animals.”

P1120013

“Gon is an Enhancer, who are known for being simple-minded and determined. He has a heightened sense of smell almost like a dog and has very good vision.”

P1120011

“Gon’s flaws lie in his temper and impulsive nature. Gon sometimes fails to think things through and such actions lead to him suffering. His will is stronger than most and he can be very level-headed, but this clear mind can also make him very cold at times.”

P1120014

“Gon continually strives to obtain greater power, often becoming exceptionally stronger in his anger. But Gon’s anger also leads to extremely reckless tendencies. When his emotions are ignited, Gon becomes irrational and completely oblivious to anything else.”

P1120006

Yes, I saved the best for last – good patience, figure fans!

I didn’t know anything about Hunter × Hunter when I found this beautiful figure in Akihabara, but now I’ve already watched 75 episodes of the anime from 2011 – the Greed Island arc has just finished.

It feels strange to compare, but it’s true: Gon is up there with Yabuki Joe as my all-time favourite anime character. It’s because of his larger than life personality, so sharply cut out that it becomes ideal; Gon is a concept rather than a person. He’s The Boy. As perfectly drawn as a simple kanji.

This post wraps up the “Figure Friday” series of action figures I bought in Japan during autumn 2013. But we’re not fully done, next week we’ll end with a group photo!

6 thoughts on “Figure Friday: Gon Freecss

 1. Så kom då Gonfiguren. Och den är så underbart fin. <3 Ögonen, och allt annat också. Det är nästan så att jag också vill ha en; om det är någon manga/animefigur jag skulle vilja ha så är det nog den.

  Men det var tråkigt att höra att du sett klart GI, det är min absoluta favoritdel hittills. Den som kommer efter är visserligen bra, men inte alls lika bra.

  1. Den var dessutom billig, bara 1280 yen. Fördelen med mainstream och massproduktion, antar jag.

   Det förvånar mig inte att GI var ett slags höjdpunkt. Det känns som en ark man kan se om pga alla komplicerade kort och trollformler hit och dit. Bara när jag såg om slutstriden upptäckte jag ett par saker som jag missat första gången.

   Jag gillade verkligen spel- och korttemat, eftersom kortkulturen är så stor i Japan, men också en kultur som jag nästan inte har insikt i alls. Jag blir fascinerad varje gång jag råkar upptäcka ett våningsplan i Akihabara där det handlas och byts kort:

   Mycket smart att göra detta stora pojkintresse till huvudhandling i en mainstreammanga.

 2. Det finns alltså massa Magic-liknande kortspel som är populära i Japan? Inte så förvånande egentligen kanske; det är ju inte bara HxH som haft ett sådant tema, hela Cardcaptor Sakura handlar ju om kortinsamling och -användning.

  Gillade också överraskningarna i GI, som det om spelvärldens… beskaffenhet, hemliga kort, grejen med belöningen och att det fungerade et cetera. Det var så sjukt spännande. Vem skulle inte vilja spela ett sådant rollspel? Nu kommer ju snart Oculus Rift, men något GI-liknande dröjer nog 50 år till. 🙁

  Sedan var ju inte fanservicen helt dålig heller, eller vad säger du? 😉 Efter GI har det i princip inte varit någon sådan över huvud taget.

  1. Ja, kort är jättestort men jag är som sagt inte insatt i den kulturen.

   Jag har svårt att avgöra vad som är fanservice, men varje gång Hisoka dyker upp är det förstås väldigt tydliga anspelningar.

   Jag visste inte att du kollade så mycket anime, du har ju följt bloggen länge. Har du någon animelista?

 3. Jaa, det kanske i och för sig var ännu mer när det de hade Hunterpedia-omake i slutet av avsnitten. Efter GI har det inte varit någon omake alls. T.T

  Men nja, jag tittar inte så väldigt mycket på anime (inget konto på myanimelist), jag kanske har sett några tiotal serier (vissa förvisso väldigt långa). Just nu är det främst HxH och Magi. Den senare är trevlig, om än inte alls samma mästerverk som HxH; den är egentligen sämre på nästan alla punkter. Men ändå väldigt sevärd, den har mysiga arabiska miljöer och ganska charmiga huvudpersoner. Men en anime jag älskade när jag såg den var Samurai Champloo, fast den kanske du redan har sett, den är ju trots allt känd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *