Kreuzberg votes: Grüne 33,9 % – CDU 7,7 %

This is how Berlin Kreuzberg voted – Grüne 33,9 %, Linke 22,0 %, SPD 18,4 % and Piraten 5,1 %. Oh, and CDU 7,7 %. Quite a Kiez, Kreuzberg!

eu-wahl_2014_berlin_kreuzberg

I voted for Piratenpartei in Germany and they got enough votes to get represented in the European Parliament. I have much faith in Julia Reda. She left the social democrats because they were pro Internet censorship.

And here are the Swedish results:

eu-wahl_schweden_2014

I think they pretty well reflect the “extremism” that I’ve seen in the Swedish debate climate in the last years, with “good” people voting for extreme parties like Feministiskt Initiativ (FI) and “bad” people voting for Sverigedemokraterna (SD). That’s what you get when all normal parties have the same views.

2 thoughts on “Kreuzberg votes: Grüne 33,9 % – CDU 7,7 %

  1. Ja jösses, obehagligare europeiskt parti än FI har väl sällan skådats. Gyllene gryning är väl kanske värre, men de beskrivs å andra sidan i något mer negativa ordalag av svensk press än FI (årets understatement). Läser man FIs politiska program är det svårt att säga vad som är värst, men kravet att alla nivåer inom akademin ska ha _minst_ 50 % kvinnor tar nog priset. De vill alltså återskapa en könsgrundad diskriminering på universiteten som vi inte haft på över 100 år. Lustigt nog är de särskilt stora bland universitetsstudenter (något mer fördummande än högre studier är visserligen svårt att hitta). När jag tänker på det är de ju ännu mer reaktionära än Gyllene gryning – de senare vill ju bara tillbaka till 1940 års Hitlertyskland. 🙂

    Det värsta är ju dessutom att USA-importerade tokerier Sverige håller på med har en tendens att sprida sig i Europa. Ni där nere blir nog smittade och får ett feministparti till nästa val. 🙁

    1. Ja, de få saker jag läst i fis program (saxat på nån blogg) var skrämmande. Något om att låta ekonomin ha ett kvinnligt perspektiv. WTF? Hade jag varit kvinna skulle jag bli rasande, nu har jag inte det tolkningsföreträdet så jag nöjer mig med att iaktta spektaklet på avstånd, ungefär som man gör med Afrosvenskarnas riksförbund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *