Quote

Nivån på den svenska samhällsdebatten

Det kom ett mejl som sammanfattar debattklimatet i Sverige rätt bra. Ett utdrag:

Förresten är Timbro nu “rasister”, jag är rasist efter att ha ställt en publikfråga som relaterade till Stephen Pinkers bok på seminariet, Sanna Rayman som var moderator är rasist, Rutger Palmstierna, diplomaten i panelen, är rasist och författaren Per Brinkemo är rasist och kolonialist. Tydligen var det Twitterhysteri på kvällen efter seminariet har jag förstått. Skönt att man inte hänger där 🙂

Det är så jävla lätt att försöka blockera all intellektuell debatt och kunskapssökande med “rasist”. Självreflektion är inte alla kulturers styrka 🙂 Hmm, jag har kritiserat Sverige, svensk kultur, svenska politiker i 20 års tid men aldrig hört att jag skulle vara “anti-svensk” el dyl.

— Oscar Swartz

Bakgrund:

  1. Rasistiska stereotyper om somalier
  2. Nonsens att Timbro normaliserar rasism

Liten ordlista för den som vill känna sig God:

  • Kulturrasism
  • Rasmaktordning
  • Afrofobi
  • Den Andre

Heja Sverige!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *