Moderaterna: Vi gör vårt bästa för att göra SD till Sveriges näst största parti

muf_vs_sd

Feminism, hbtq och antirasism. Vem vill inte ha dessa heta accessoarer! Henri Lloyd-jackan är så 1992.

Seriöst. “Feminism, hbtq och antirasism” är en sådan klyscha. Vem som helst som vill känna sig trendig och God kan plocka upp den utan att specificera. Jovisst, feminism och antirasism må vara självförklarande. Men vadå “stärka MUF som politisk aktör” i frågor som hbtq? Det säger ju ingenting. Vill hon tillåta flator att inseminera eller vill hon spärra in bögar?

Nej, det är klart hon inte vill. Men min poäng är att allt tjat om “feminism, hbtq och antirasism” är ett mantra som främst går ut på att ge den som upprepar det en godhetskick. Titta på mig, jag är en God människa! Det är enligt mig ansvarslöst. Dels blir resten av politiken lidande när man fokuserar på dessa relativt små (och i Sverige självklara!) frågor. Dels skickar man genom sitt beteende över väljare till SD – det blir resultatet av att dessa narcissistiska politiker bryr sig mer om sin egen Goda image än om den verkliga politiken, de verkliga problemen. Att man inte vill stödja dessa människors bekräftelsebehov betyder inte att man är emot “feminism, hbtq och antirasism”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *