N2 fail!

JLPT N2 test results

Not only did I fail the JLPT N2 that I wrote in Berlin in December 2014. I failed hard.

To pass I would have needed 90/180 (I got 67) and at least 19 in each of the three sections where I got 22, 15 and 30.

Weighted scores. But the B’s reveal that I answered between one third and two thirds of the questions correctly in each section. That is, unweighted scores would be somewhere between 20 and 40 out of 60 for all sections. Still low, but I knew N2 wasn’t my level yet and wrote the test mainly to see what it was like. You can have that attitude when you live in an JLPT city! Plus I got yet another confirmation that my reading sucks.

Did you pass, Freija?

2 thoughts on “N2 fail!

  1. Nope. Det hängde bara på ett poäng, så jag blev ganska sur. Nu minns jag inte mina poäng alls, för jag glömde att kopiera resultatet (och man kanske inte kan se det mera, ska kolla imorgon). Tyckte det var omöjligt att hinna med alla frågor! Också denna gång gissade jag ganska mycket till slut. Nåväl, försöker nog pånytt i december, och hoppas på både mera tur och skicklighet.

    1. Åh vad grymt! Ja, redan på N3-nivån tyckte jag att tidspressen var det svåraste. Men det är ju också det som är själva testet: Att förstå så bra att man kan bli klar med allt i tid. Får se hur jag går vidare, jag har tappat intresset för språkstudierna på sistone och har inte heller några japanplaner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *