Näthat

Vet ni hur det är att bli näthatad? Jo, det ska jag berätta. Det är som att bli nedtryckt med en stövel i dyn. Som att bli spettad på en högaffel till allmän beskådan. Bespottad, belackad, be… beknullad. Ja, så känns det. Som att ens allra innersta slits ur ens mage och upp på silverfatet för dissekering. Att det mest privata blir rullat i smutsen av en osynlig massa, att bli mentalt våldtagen flera gånger om dagen och inte våga gå till jobbet för att det gör så ont i magen, så ont. Kan ni förstå hur hårt de där nålsticken, de där hoten om att man ska “dö din jääävel” och att man är så ful tar. Att gråta sig till sömns, att inte våga öppna dörren när det ringer på, det är som att bli nermejad av en kulspruta av invektiv och undermåliga metaforer, skrivna bakom skärmens anonyma skydd. Det är näthat, det. Och det är så 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *